Eläkeläiset opettelivat Piikkiössä ATK-taitoja

0
Ikäihmisiä häiritsee se, että tietotekniikka muuttuu jatkuvasti. Tablet-koneetkin vaativat uudenlaisia taitoja. Sointu Matikainen avusti Marja-Leena Virtasta.
Ikäihmisiä häiritsee se, että tietotekniikka muuttuu jatkuvasti. Tablet-koneetkin vaativat uudenlaisia taitoja. Sointu Matikainen avusti Marja-Leena Virtasta.

– Netin hallinta on meidän ikäisillemme aika kipeä kysymys. Ensin tuntuu, kuin syöksyisi umpiviidakkoon ja pelkäisi kaikkea. Tietokoneiden sanastokaan ei avaudu, kuvailee Heimo Himanen Eläkeliiton Piikkiön yhdistyksestä.

Ikäihmisten pitäisi käyttää tietotekniikkaa, mutta sinnikkäästä opettelusta huolimatta bitti menee usein poikittain.

Yhdistys on tänä keväänä kokoontunut kahden viikon välein ihmettelemään tietokoneiden kummallisuuksia. Kyseessä on ollut talkoohenkinen vertaisryhmä, ja sitä ovat luotsanneet Himanen ja Sointu Matikainen.

Kosti Kaustio nousi pitämään kerhon päättäjäisissä puheen.

– Me kaikki olemme olleet toinen toistamme tyhmempiä! Nyt on saatu koneet kuntoon ja päivitettyä ja taitojakin on tullut, hän kehui.

Kerholaiset kertoivat, että nettipankin käyttö oli osoittautunut luultua helpommaksi. Sen sijaan kuvien tai dokumenttien liittäminen sähköpostiviestiin tuntui monesta yhä mahdottomalta. Mikä muu on tuottanut ikäihmisille vaikeuksia?  Lue lisää 8.5.2015 lehdestä