Jokivarren joutomaa muuttui puistoksi

0

Paimion Sahanranta oli pitkään ankeaa joutomaata, jolle ei löytynyt juuri muuta käyttöä kuin Siltasoudut kerran vuodessa. Nyt tilanne on toinen. Tulipalossa tuhoutuneen sahan paikalle on toteutettu Jokipuisto-niminen laaja puisto- ja viheralue kävelypolkuineen, siltoineen ja laitureineen.
Voisiko Jokipuistosta tulla aikaa myöten paimiolaisten yhteinen kesäolohuone? Se on täysin mahdollista. Pienellä ehostamisella ja lisärakentamisella alueesta on saatavissa viihtyisä ja vetovoimainen ajanviettopaikka. Puistoalue, jossa voi paitsi kävellä ja lenkkeillä myös onkia, ottaa aurinkoa, lueskella, nauttia eväitä sekä pelata kevyitä pallo- ja seurapelejä.
Ilkivalta on puistoissa aina jonkinasteinen ongelma, mutta ilkivallan pelko ei saa olla jarruna alueen kehittämiselle. On täysin mahdollista toteuttaa sellaisia penkkejä, pöytiä ja grillipaikkoja, joiden tuhoamiseen eivät määrätietoisimmankaan vandaalin kyvyt riitä.
Ja yleensä on niin, että ilkivaltaa esiintyy sitä vähemmän, mitä enemmän alueella on tavallisia lainkuuliaisia käyttäjiä.
Paimion kaupungin taholta kerrotaan, että kaikenlaiset Jokipuiston kehittämiseen tähtäävät ideat ovat tervetulleita. Pienetkin viihtyvyyttä lisäävät vinkit kannattaa kertoa, sillä tässäkin tapauksessa kokonaisuus muodostuu pienistä osasista.
Joku esitti jo toiveen, että alueelle johtaville väylille olisi hyvä saada Jokipuisto-viitoitukset. Lisää penkkejä on toivonut useampikin kävijä. Kerro sinäkin oma toiveesi – joko suoralla yhteydenotolla kuntaan tai vaikka mielipiteenä Kunnallislehdessä.
Jokipuisto on pituudeltaan vain puolisen kilometriä ja leveyttä sillä on alle parisataa metriä, mutta kyllä sinne väkeä mahtuu. Viisikymmentä samanaikaista käyttäjää ei tunnu vielä missään.