Kiirulanpuisto lähti lausuntokierrokselle

0
Kiirulanpuiston alueella sijaitseva, Sähköyhtiöntielle näkyvä lampi on säästymässä, sillä sen lähettyvillä on muinaismuistoalue, jolle ei saa rakentaa.
Kiirulanpuiston alueella sijaitseva, Sähköyhtiöntielle näkyvä lampi on säästymässä, sillä sen lähettyvillä on muinaismuistoalue, jolle ei saa rakentaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi torstaina Kiirulanpuiston kaavaehdotuksen sellaisenaan. Kaava ei kuitenkaan etene vielä valtuustoon, vaan se asetetaan tuttuun tapaan uudelleen nähtäville ja siitä pyydetään viranomaistahoilta lausunnot.

Päätös ei ollut yksimielinen, kuten ei ollut ympäristölautakunnan keskiviikkoinenkaan päätös Kiirulanpuistosta. Äänestyksessä kolme kaupunginhallituksen jäsentä – Timo Virta ja Jaana Hörkkö SDP:stä sekä Sini Heino vihreistä – olisivat halunneet poistaa kaava-alueen pohjoisosasta omakotitalotontteja, sillä ne sijoittuvat oikeusvaikutteisessa Vistan osayleiskaavassa viheralueelle. Seitsemän kaupunginhallituksen jäsentä oli kuitenkin tyytyväinen kaavaan.

Toimittaja kävi Kiirulanpuistossa tutustumassa metsään, jossa Paimio-Seura väittää sijaitsevan Jukka Lähteenmäen perustama arboretum. Lue lisää 18.6. ja 22.6.2015 lehdistä