Miniatyyri-koteja kattiloissa, kukkia käsilaukuissa

0
Kaarina-Teatterilla ei ole tänä kesänä kesänäytelmää vaan -näyttely. Kokoajina ja taiteilijoina ovat Margareetta Moberg, Johan Moberg, Satu Lehtopolku, Jarmo Lehtopolku, Eeva Lappi ja Paula Rantanen. Lisäksi näyttelyn tekijöinä ovat Irmeli Aijaskave ja Rafael de Swarte, joita ei ole mukana kuvassa.
Kaarina-Teatterilla ei ole tänä kesänä kesänäytelmää vaan -näyttely. Kokoajina ja taiteilijoina ovat Margareetta Moberg, Johan Moberg, Satu Lehtopolku, Jarmo Lehtopolku, Eeva Lappi ja Paula Rantanen. Lisäksi näyttelyn tekijöinä ovat Irmeli Aijaskave ja Rafael de Swarte, joita ei ole mukana kuvassa.

Viime kesänä Rauhalinnan kartanossa pidettiin yltäkylläinen näyttely, jossa ihasteltiin taulujen ja keramiikan lisäksi nukkekoteja, pönthiittisiä ja 1950-luvun filmitähtiä. Näyttelystä löytyi myös minikokoinen Kaarina-Teatteri.

Tänä kesänä kuvio kääntyi toisinpäin. Juhannuksen jälkeen Kaarina-Teatterin mäellä avataan runsas ja hyväntuulinen taidenäyttely, jossa Rauhalinnakin vilkahtelee mukana.

Tälläkin kertaa näyttely on sadunomainen ja kekseliäs. Peikot, haltiat, keijut ja monenlaiset kummat otukset seikkailevat vanhoihin kantoihin, kattiloihin ja kahvikuppeihin rakennetuissa maailmoissa. Pihalta löytyy ruusuaitio, pitsiteltta ja pikkutalojen asuntomessualue, jossa on koristeellisia, Kaarina-Teatterin näytelmiin liittyviä rakennuksia. Puiden oksilla keinuu lasipulloja. Ihailtavana on keramiikkaa ja lasitöitä, ja käsilaukkuihin on istutettu kukkia. Seinillä on vakavia tauluja ja runoja sekä aistillisia valokuvia.

Nostalgianurkkauksissa on mukana Kaarina-Teatterin ja Rauhalinnan historiaa. Ne nimittäin kytkeytyvät elimellisesti yhteen. Lue lisää 18.6.2015 lehdestä