Autourheilu vei ulkomaille

0

erkka1Paimiolainen autourheilija Erkka Lindstedt on ajanut kilpaa kuluneen vuoden aikana useita kertoja Englannissa Mini Challenge-sarjassa. Viisivuotiaana ensimmäistä kertaa auton rattiin päässyt Lindstedt tuli viime Englannin-reissultaan takaisin kesäkuun alussa ja on nyt kesätöissä Paimion Kuljetus Oy:ssä. Pakettiauton ajamisen lisäksi hän toki treenaa ajamista muutenkin, sillä hänen Englannissa ollut Mini Cooperinsa on saapunut kesän ajaksi laivateitse Suomeen.
– Eilen ajoin juuri Alastarolla. Lähin rata tosin sijaitsee Paimiossa, jossa ajoin ensimmäiset metrini kilpaa. Kun mennään isompiin autoihin, pitää mennä Alastaroon ajamaan, Erkka kertoo.
Lindstedtin mukaan jokaisen autourheilijan tarina lähtee lapsuudesta saman kaavan mukaan.
– On formulat ja karting. Siitä kaikki lähtee. Ajaminen aloitetaan pienenä ja lopulta valitaan, mihin lajiin erikoistutaan.
Lindstedtin autoharrastus alkoi, kun hänen isänsä vei hänet ajamaan kartingia. Isä oli itsekin kilpaillut nuorena ja vielä muutama vuosikin sitten.
– Nyt ei enää rahat ja aika riitä omiin ajoihin, kun kaikki menee minuun, hän nauraa.
Erkka Lindstedt kertoo, että kahden käden sormilla voi laskea, montako suomalaista ajajaa menestyy tällä hetkellä ulkomailla. Hänen ajamaansa Mini Challenge -sarjaa ajetaan vain Englannissa. Kyseessä on siis laji, jossa Mini Cooperit ajavat formularadoilla.
–Viime vuonna ajoin suomenmestaruuskilpailuissa ja voitin ne. Sen jälkeen piti kehittää jotain isompaa, joten lähdin kisaamaan Englantiin. Tuli aika shokkina, miten erilainen taso voi ulkomailla olla, Lindstedt kertoo.

Lue lisää 10.7.2015 lehdestä