Mysteerikassi kannustaa kokeilunhaluisia lukemaan

0

kirjasto4Piikkiön kirjastolla on mielenkiintoisia tapoja pitää asiakkaittensa lukuintoa yllä myös kesäaikana. Yksi suosittu tapa on jo viime kesänä kokeilussa ollut kesäkassi, jonka idea syntyi aikoinaan Seinäjoen kirjastossa, josta se saatiin myös lopulta Kaarinaan ja Piikkiöön.
–Kesäkassit on jaettu teemoittain ja ne sisältävät kolmesta viiteen kirjaa tai elokuvaa, mitä teemaan aina sopiikin, erikoiskirjastovirkailija Anri Veston kertoo.
Vestonin mukaan aikuisten kesäkassien teemat voivat olla esimerkiksi kesäheila, puutarha, kalastus tai vaikka makeaa. Asiakas voi valita houkuttelevimman teemasanan suljetun kassin suulta ja tehdä valintansa sen perusteella.
Myös nuorille aikuisille on ensimmäistä kertaa saatavilla oma kesäkassi. Niiden teemat ovat ikäluokalleen sopivampia, kuten kyynel, outoo tai tukka pystyssä.
–Suosittelen itse hupsis-nimistä teemaa, Anri Veston kertoo.
Veston toivookin, että nuoret innostuisivat vielä lainaamaan mysteerikasseja, sillä niitä on tänä kesänä mennyt vasta muutaman kaupaksi. Aikuisten keskuudessa kassit ovat jo suosittuja.
–Parasta kasseissa on, että yllätys säilyy kotiin asti, Anri Veston kuvailee suljettujen kassien sisältöä.
Lisäksi yllätyskassien sisältä löytyy arpalipuke, jolla voi kesän jälkeen voittaa palkintoja aina kirjakaupan lahjakortista kirjapalkintoon.

Lue lisää 3.7.2015 lehdestä