Piikkiön paloasemaan odotettuja uudistuksia

0

paloasema1Piikkiön Kirkkopuistontiellä sijaitsevalla uudella paloasemalla rakennustyöt ovat hyvässä vaiheessa. Uusi asema seisoo jo paikallaan, eikä työmiehiä näy.
-Asema on valmis elokuun lopussa ja ehkä etuajassa, sillä työmiehet pitävät nyt jopa kesälomaa, VPK:n päällikkö Janne Aso kertoo.
Nopea valmistuminen ei kuitenkaan ole itsestään selvää. Ason mukaan vastaava paloasema rakennettiin juuri Kemiöön. Aseman piti valmistua huhtikuun alussa, mutta todellisuudessa se avattiin vasta viime viikolla. Piikkiössä vanhan paloaseman tiloista päästään siirtymään uusiin elokuussa. Vanha asema onkin tuottanut palomiehille jo pitkään päänvaivaa.
-On aika päivittää paloasema 2010-luvulle, sillä tänä vuonna vanha asema täyttää 65 vuotta, Janne Aso kertoo.
Uutta paloasemaa suunniteltiin aluksi eri kohteisiin Piikkiössä, mutta vanhan aseman viereen sijoitettuna ehdotus meni nopeasti läpi. Ainoa pohdinnan aihe oli lähinnä kummalle puolelle tonttia uudet tilat rakennettaisiin.
-Tässä kohtaa oli ennen pieni peltotilkku joutomaata, VPK:n varapäällikkö Tapio Kantoluoto sanoo.
Mäen päällä sijaitseva vanha betonirakenteinen paloasema puretaan myöhemmin. Ennen purkua se otetaan vielä palomiesten harjoituskäyttöön. Sen lisäksi uuden aseman nurkilla sijaitsee myös toinen, 70-luvun alussa rakennettu lisäosa, jota laajennettiin vielä myöhemmin 80-luvun puolivälissä tilanpuutteen takia. Ainaisessa laajentamisessa on ollut hyviäkin puolia.
-Ihan hyvä ettei hanketta aikanaan laajennettu liikaa, sillä muuten tätä uutta paloasemaa ei olisi ollut mahdollista toteuttaa, Janne Aso sanoo.
Pelastuslaitos vuokraa uuden aseman Kaarinan kaupungilta ja luovuttaa sen Piikkiön VPK:n käyttöön. Janne Ason mielestä uudet tilat ovat edelleen melko tiiviit. Syy löytyy byrokratian kiemuroista.
-Uuden aseman neliömäärä on mitoitettu niin, että kaikki sopimuspalokunnat ovat tasavertaisia,  hän kertoo.
Ason mukaan luokkatilat ovat asemalla pienet. Kalusteet onkin valittu nyt niin, että luokkaan mahtuu enemmän ihmisiä kerralla. Vaikka joissakin asioissa on tingitty, on jotain silti saatu enemmän.
-Saimme neljä autohallipaikkaa, vaikka esityksessä luki alun perin kolme. Meillä on nyt pesuhalli, joka on todella olennainen osa paloasemaa. Ennen pesimme talvipakkasillakin paloautot ulkona.
Hyvää uudessa rakennuksessa on myös se, että se on pääosin yhdessä kerroksessa.
-Ennen olimme kahdessa eri rakennuksessa, kolmessa eri kerroksessa, Aso selvittää.

Lue lisää 31.7.2015 lehdestä