Keppihevosharrastus on monelle vielä tuntematon

0

Suomessa on tuhansia keppihevosharrastajia, joista paimiolainen Rosa Kirveskari on yksi. Vaikka keppihevosharrastus on nousussa, moni ei silti vielä tiedä mistä on kyse. Rosan mukaan monilla on virheellisiä keppihevosiin liitettyjä mielikuvia, koska moni muistaa keppihevoset lasten leikeistä. Harrastajat ovat kuitenkin pääosin jo vähän vanhempia. Ikävääkin palautetta harrastuksesta on tullut.
– Yhdet tutut esimerkiksi lopettivat harrastuksen heti kun siirtyivät yläasteelle, koska pelkäsivät kiusaamista. Minä olen kuitenkin päättänyt, että en välitä, mitä ihmiset sanovat, Rosa painottaa.
Keppihevosharrastuksessa hypitään esimerkiksi esteitä tai harjoitellaan kouluratsastusta. Lajeissa järjestetään myös kilpailuita, jopa SM-tasolla. Rosalle harrastuksessa tärkeää on myös keppihevosten teko, ja niitä hän onkin käsin ommellut muutaman vuoden aikana jo yli 150.
– Tämä on ihan oikea harrastus siinä missä jääkiekko tai jalkapallokin. Minä en itse välitä, mitä muut sanovat, yleensä he ovat vain tietämättömiä, hän toteaa.

kepparinettiinpieni
Paimiolainen Rosa Kirveskari on harrastanut keppihevosia kahdeksan vuotta. Esteissä hän hyppää helposti jo 1,10 metriä.

Lue lisää Kunnallislehdestä 7.8.2015.