Lentopallokoulu starttaa kolmatta kertaa

0

lentopallokoulu2Paimion Yrityksen lentopallokoulu alkaa jälleen maanantaina kesän tauon jälkeen. Tuttuun tapaan 7–12-vuotiaat pääsevät harrastamaan monipuolista liikuntaa lentopallon parissa. Ryhmä on rakentunut ohjaaja Anna Blomroosin mukaan yleensä selkeästi.

–Tyttöjä ja poikia on ollut mukana ryhmässä tasaisesti, mutta tyttöjä ehkä hieman enemmän.

Paimiossa ei Blomroosin mukaan ole paljoa liikunnallista harrastustoimintaa perinteisten jääkiekon ja jalkapallon lisäksi, joten lentopallo antaa hyvät mahdollisuudet kokeilla jotain uutta.

Lentopallokoulussa opetellaan lentopallon tekniikkaa aina sormilyönnistä hihalyöntiin, mutta myös muuta voimistelua, leikkejä ja liikuntaa on luvassa.

–Koulussa suoritetaan myös taitomerkkejä, joissa on liikunnallisia perusliikkeitä käsilläseisonnasta alkaen, Blomroos selvittää.

Ensimmäiseltä ja toiselta lentopallokoulun kaudelta siirtyi paljon tyttöjä varsinaiseen sarjaan pelaamaan. Mikäli sarjatasolla pelaaminen kiinnostaa, on siirtyminen tehty helpoksi.

—Lentopallokoulussa voi käydä harjoittelemassa ja sen ohessa myös seuraamassa varsinaisia sarjan harjoituksia. Teemme yhteistyötä siis joukkueiden välillä, toinen ohjaaja Leena Lehto kertoo.

Lue lisää 14.8.2015 lehdestä