Oinilan kenttä odottaa korjauksia

0

pesis3 Paimion Ankkalammen uimapaikan läheisyydessä metsän suojassa sijaitsee uusi Oinilan pesäpallokenttä. Kentän reunaan on tehty uusi hiekka-alue ennen juhannusta. Sen ansiosta naisten pesäpallojoukkue pystyy treenaamaan alueella ja pelaamaan kunnon pelejä.
– Kaupunki rahoitti kentän laajennuksen. Tämä hiekka-alue oli ennen metsää. Maata nostettiin ja alue laajennettiin. Nyt paikalla on kivituhka, Paimion Pesis ry:n varapuheenjohtaja Petri Tiittanen kertoo.
Kenttää laajennettiin, sillä se oli alun perin aivan liian lyhyt. Pelaajat saivat etsiä palloja metsästä, kun kentän pituus ei riittänyt lyönteihin.
Uudistuksesta huolimatta hiekan vieressä oleva varsinainen harjoituskenttä on ollut ongelma jo jonkin aikaa. Vihreä matto on täynnä saumoja, jotka ovat urheilijoille vaarallisia. Pahimmassa tapauksessa pallo voi pompatessaan saumasta vahingoittaa esimerkiksi pelaajan hampaita.
– Isoimmilta vammoilta ollaan onneksi säästytty. Joitakin mustelmia on tullut pallon pompuista ja joitakin nilkkoja on vääntynyt, Tiittanen kertoo.
Vaikka kenttä toimiikin harjoituskenttänä, uudistukset ovat odotettuja.
– Toiveena olisi, että kaupunki auttaisi meitä hoitamaan asian. Alun perin vihreä matto piti poistaa hiekkakentän tekemisen yhteydessä. Sitten taisi budjetti tulla vastaan, Petri Tiittanen toteaa.
Oinilan pesäpallokenttä olisi melko pienellä muokkauksella kenttä, jossa voisi Petri Tiittasen mukaan pelata jopa virallisia pesäpallopelejä.
– Kun matto poistetaan, niin sen alta löytyvällä hiekkakentällä viralliset pelit olisivat mahdollisia.
Asiasta tullaan neuvottelemaan myöhemmin Paimion kaupungin kanssa.
– Asiasta pidetään palaveri syksyllä, jotta viheriö saataisiin uuteen uskoon. Tavoite valmistumiselle olisi ennen ensi kesää.
Tiittasella on haaveena tehdä kentälle vielä myöhemmin toinenkin muutos.
– Jos laajentaisimme kenttää toiseen suuntaan vielä 30 metriä, niin se riittäisi miestenkin peleihin.
Mikäli vihreä nurmi poistetaan, on Tiittanen keksinyt sillekin jo muuta käyttöä.
– Se voidaan siirtää esimerkiksi koulujen tai päiväkotien pihaan lasten käyttöön tai frisbeegolf-radalle.

Lue lisää 7.8.2015 lehdestä