Paimion kirjasto modernisoituu ajan tarpeiden mukaan

0

kirjasto7Vuonna 2006 Lainan päivänä Paimion kaupungintalon lisäosaksi rakennettu kirjasto mukautuu yhä nykypäivänäkin asiakkaidensa tarpeisiin muuttuvan ja sähköistyvän maailman rinnalla.

-Tuorein investointimme on uusittu lainaus- ja palautustiski, jonka saimme Paimion kaupungin ja Aluehallintoviraston investoimalla rahalla, kirjastonjohtaja Kari Pohjola kertoo.

Myöhemmin syksyllä tuleva uutuus kirjastoon on talon ulkoseinään asennettava palautusluukku, mikä mahdollistaa aineiston palauttamisen myös kaupungintalon ollessa suljettuna.

-Tällä hetkellä käytämme kirjaston oven ulkopuolella olevaa puulaatikkoa palautuksille. Uudistus tulee viimeistään syyskuun aikana, Kari Pohjola kertoo.

Paimion kirjasto työllistää tällä hetkellä viisi työntekijää, jotka kaikki osallistuvat kirjaston kehittämiseen.

-Olemme perinteinen, mutta edistyksellinen kirjasto, Pohjola luonnehtii.

Sähköistyminen näkyy monella tavalla kirjastossa. Asiointia on helpotettu esimerkiksi värikoodien avulla. Heti aulaan saapuessa vastassa on kosketusnäyttö, jonka avulla asiakas voi paikantaa aineistoa ryhmitettynä eri väreinä, hyllyn sijaintipaikan kera.

Myös kotimaisia aikakauslehtiä ja sanomalehtiä voi lukea sähköisesti lukusalista löytyvältä tietokoneelta. Valikoimasta löytyy mm. 40 000 ulkomaalaisen sanomalehden uusimmat julkaisut julkaisumaiden omilla kielillä.

-Olemme viimeiset kaksi ja puoli vuotta tehneet modernisointityötä. Kirjastohan ei koskaan ole valmis, vaan uusiutuu jatkuvasti, Kari Pohjola kertoo.

Lue lisää 11.8.2015 lehdestä