Sauvo-Karunan seurakunnan tilinpäätös myöhässä

0

Sauvo-Karunan seurakunnan vuoden 2014 tilinpäätös on pahasti myöhässä. Kirkkoherra Kalle Elonheimon mukaan se johtuu ensi sijassa siitä, että seurakunnassa ei osattu ennakkoon arvioida, kuinka paljon työtä aiheuttaa siirtyminen Kirkon palvelukeskuksen eli Kipan asiakkaaksi.
– Siirtymä olisi edellyttänyt enemmän työvoimaa. Nyt on otettu ulkopuolista apua, mutta jos olisimme olleet kaukaa viisaita, oltaisiin lisätyövoimaa palkattu aikaisemmin.
Sauvo-Karunan seurakunta siirtyi Kipan asiakkaaksi kuluvan vuoden alussa. Kipa tuottaa muun muassa maksuliikenteeseen ja kirjanpitoon liittyviä palveluja.
Elonheimon mukaan tulevan ja lähtevän rahaliikenteen summissa ei Sauvo-Karunan seurakunnassa ole epäselvyyksiä. Ongelmat liittyvät seurakunnan ja Kipan toisistaan poikkeaviin tietojärjestelmiin ja toisaalta myös Sauvon seurakunnan kirjaustapoihin, jotka eivät kaikilta osin ole olleet yhtenäisiä.
Vaikka tilinpäätös valmistuu useita kuukausia myöhässä, ei seurakunnalle ole tulossa sanktioita.