Miten mielenilmaukset näkyvät Peimarissa?

0

Näkyykö ammattiliittojen perjantaiksi masinoima mielenilmaisu Peimarin alueella? Maanantainen soittokierros paljasti, että tuskin kovin näkyvästi, sillä kysehän ei ole lakkoilusta vaan mittavasta mielenilmauksesta.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy:n paikallisyhdistyksen hallitus kokoontuu alkuviikosta pohtimaan kantaansa suurmielenosoitukseen.
– Sitten asia selviää, mutta näillä näkymin ohjeistus on se, että töihin mennään normaalisti. Vapaa-ajallaan voi mielenilmaukseen osallistua, mutta töistä ei sen vuoksi voi olla poissa, kertoo Tehyn Paimion seudun osaston hallituksen puheenjohtaja Outi Kaarela.
Tehyyn kuuluu Paimiossa muun muassa sairaanhoitajia, lähihoitajia ja lastenhoitajia.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on antanut jäsenyhdistyksilleen ohjeistuksen, että jokainen yhdistys päättää mielenilmaisuun osallistumisesta erikseen.
– Paimiossa ei mielenilmaisuun lähdetä yhdistyksenä. Jokainen voi omalla vapaa-ajallaan mielenilmaukseen mennä, mutta ei työajalla, kertoo Paimion kaupungin työntekijät JHL:n yhdistyksen puheenjohtaja Juha Mäkinen.
JHL:n kuuluu Paimiossa kolmisensataa työntekijää.

OAJ:n Peimarin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Marita Savonmäki ennakoi, että opetus Paimion kouluissa toimii normaalisti. Jotain mielenilmausta voi kuitenkin olla luvassa. Päiväkoditkin avannevat ovensa normaalisti.

Tapiolan päiväkodin johtaja Johanna Koivunen ei vielä ole tehnyt erikoisjärjestelyjä perjantain suurmielenosoituksen vuoksi, mikä mahdollisesti sulkee päiväkotien ovia ympäri Suomen.

Lue lisää 15.9.2015 lehdestä