Sauvossakin kuntalaisaloite tuulivoimasta

1

Sauvon kunnalle luovutettiin keskiviikkona 66 nimen kuntalaisaloite koskien tuulivoimatuotantoa. Aloitteessa vaaditaan, että Sauvon kunnassa otetaan käyttöön sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2013 ehdottama kahden kilometrin minimisuojaetäisyys tuulivoimalan ja asutuksen välille.
Aloitteen luovuttajina olivat Matti Tapio Reinikainen, Ismo Anttalainen ja Jarkko Rantala.
Luovutuksen yhteydessä he perustelivat, miksi kyseinen kuntalaisaloite haluttiin laatia ja luovuttaa.
– Konsultit ovat lähes poikkeuksetta tuulivoimarakentamisen ja ylläpidon toteuttajia. Toivomme objektiivista asiatietoa, sillä tuulivoimatuotanto koskettaa kuntalaista usealla eri tavalla, Reinikainen sanoi.

Lisää lehdessä 25.9.!

1 KOMMENTTI

  1. Kaikki tuulivoimahankkeita koskevat selvitykset on tehty, jotta hankkeet voitaisiin toteuttaa. Niiden ainoa tarkoitus on hankkeen käynnistäminen. Ketään ei oikeasti kiinnosta vaikutukset. Pääasia, että syöttötariffi saadaan virtaamaan ja konsulteille palkkiot maksettua.

    Selvitykset tehdään mahdollisimman kevyesti, jotta päästään mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Nopeasti tarkasteltuna selvitykset saattavat näyttää vakuuttavilta, mutta tarkemmin luettuna huomaa, ettei maankäyttö- ja rakennuslain vaatimukset riittävistä selvityksistä täyty alkuunkaan.

    Voimaloiden suurin vaikutus, eli matalataajuinen terveyshaittoja aiheuttava melupäästö on selvityksistä kokonaan jätetty pois, koska sen huomioiminen estäisi voimaloiden rakentamisen maa-alueille.

Kommenttien lisääminen on estetty.