Tänään on lukutaitopäivä

0

Tänään tiistaina 8. syyskuuta vietetään YK:n Kansainvälistä lukutaitopäivää. Lukutaitopäivän kunniaksi Sanomalehtien Liitto ja Suomen Pakolaisapu järjestävät Lukuhaaste-yhteiskampanjan. Lukuhaasteessa lapset ja nuoret voivat lahjoittaa sanomalehteä lukemalla lukutaidon ihmisille, jotka ovat joutuneet pakenemaan sotaa.

Lukuhaasteessa oppilaat hankkivat yhden tai useamman sponsorin, jotka sitoutuvat maksamaan ennalta sovitun summan jokaista luettua lehteä tai juttua kohden. Sponsoreiksi voivat lähteä esimerkiksi vanhemmat, sukulaiset tai perhetutut. Kaikki kerätyt varat ohjataan lyhentämättömänä Suomen Pakolaisavun lukutaitotyöhön.

Lukuhaaste alkaa lukutaitopäivänä 8.9. Koulut voivat osallistua haasteeseen koko syyslukukauden ajan.

www.sanomalehdet.fi/lukuhaaste

LUKUHAASTE-oppimateriaalin-kuva-2-435x620