Teiningistä tukuittain muistutuksia

1

Sauvon Teiningin eli Steningen tuulivoimapuistosta on loppukesän aikana annettu viranomaislausuntoja ja jätetty muistutuksia.
Viranomaistahojen ja erilaisten teknisten toimijoiden lausuntoja on tähän mennessä saatu kymmenkunta. Tuulipuistokaavaa ja koko hanketta vastustavia muistutuksia on jätetty määräaikaan mennessä monin verroin enemmän.
Väkimäärältään laajimmassa muistutuskirjelmässä on 125 nimeä. Myös monessa muussa muistutuksessa on useita allekirjoittajia. Sauvon kunnanviraston kirjevaaka kertoi tiistaina, että lausunto- ja muistutuspaperipinkan yhteispaino on muutaman gramman vaille kaksi kiloa.
Sauvon kunnanvaltuusto tekee aikanaan lopullisen päätöksen kaavan hyväksymisestä tai hyväksymättä jättämisestä.

Lisää lehdessä 4.9.

1 KOMMENTTI

  1. Tuulivoimaloiden pahin ongelma on niiden aiheuttama infraäänipäästö, jonka tiedetään aiheuttavan vakavia terveyshaittoja. Teollisen kokoluokan voimaloita ei pitäisi rakentaa lähelle asutusta. Etäisyyden tulisi olla vähintään 5km. Holtittomassa kilpajuoksussa kohti runsasta syöttötariffia on terveyshaitat täysin sivuutettu ja kaavaprosessit on tehty vastuuttomasti/huolimattomasti. Siksi on hyvä, että hankkeista valitetaan. Valitettavasti hankkeiden laillisuusvalvonta on jätetty lähes kokonaan tavallisten ihmisen vastuulle.

Kommenttien lisääminen on estetty.