TLO jatkaa liikennöintiä Paimiossa

0

Turun Linja-autoilijain osakeyhtiö TLO vei voiton Varsinais-Suomen ELY-keskuksen järjestämässä tarjouskilpailussa, jossa etsittiin joukkoliikennepalvelua Turku–Paimio-reitille ajalle 1.1.2016–30.6.2018. Kyseinen ajanjakso on niin sanottu siirtymävaihe ennen Paimion mahdollista liittymistä Föli-alueeseen. Liittyminen edellyttää eduskunnan hyväksymää lakimuutosta, joten se on mahdollista aikaisintaan 1.1.2018 tai erikoisjärjestelyin vuotta aiemmin. Tästä syystä siirtymävaiheelle kaivattiin väliaikaista ratkaisua. Kaupunginhallituksen hyväksymä Turku–Paimio-liikenne palvelee sekä Turku–Kaarina-alueen että Paimion asukkaita. Liikenne on taloudellisesti yhtä kokonaisuutta ja mahdollisesti järjestetäänkin jatkossa yhteistyössä. Uudet järjestelyt nostavat kustannuksia tuntuvasti. Hinta nousee arviolta 125 000 euroon, kun vanhan joukkoliikenteen nettokustannukset ovat olleet noin 70 000 euroa vuodessa.