Vistantiellä pulaa parkkipaikoista

0

parkkipaikka1Vistan koulun remontti on vähentänyt ja ruuhkauttanut parkkipaikkoja Vistantien varrella.

-Remontilla on vaikutus, kun suuri osa koulun pihasta on aidattu työmaa-alueeksi. Henkilökunta ja oppilaat joutuvat hakemaan paikkoja muualta. Tästä syystä kaupungintalon takapihalla on hyvinkin täyttä aamuisin, Paimion kaupungin kiinteistöpäällikkö Olli Koivukangas kertoo.

Ratkaisuna ongelmalle kaupunki on tiedottanut koulua aiheesta jo etukäteen.

-Ainoa paikka, mihin kaupunki voi osoittaa parkkipaikkoja ovat kaupungin omistuksessa olevat paikat. Tärkeää on myös välttää turhaa ajoneuvoliikennettä. Ettei tultaisi autolla töihin, jos työmatka on lyhyt, vaikka se kuinka mukavaa onkin, Koivukangas sanoo.

Hänen mukaansa parkkipaikan metsästyksessä pätevät viidankon lait.

-Nopeimmat voittavat ja saavat paikan aamuisin.

Ratkaisuna paikkapulalle ovat maksulliset lämpöpaikat, joita kaupunki tarjoaa 36 euron vuosimaksulla.

-Osa kaupungin henkilökunnasta ja opettajista on jo ostanyt maksullisen paikan itselleen. Tilanne on hankala etenkin virastoihmisille, jotka käyvät päivisin asiakaskäynneillä. Voi olla vaikea tulla takaisin töihin, kun päivällä ei olekaan enää paikkaa vapaana. Lukeudun itsekin niihin ihmisiin ja näin ollen jouduin myös ottamaan itselleni maksullisen paikan, Koivukangas kertoo.