Alvarkööri juhlii laulellen lauantaina

0

Paimiolainen naiskuoro Alvarkööri järjestää 20-vuotisjuhlakonsertin lauantaina Tillintuvalla. Itse konsertti alkaa kahvittelun jälkeen klo 15. Luvassa on 20 laulua, joita kuoro on esittänyt  eri tilaisuuksissa vuosien varrella.
Alvarkööri sai alkunsa Paimion sairaalassa vuonna 1995 järjestetyistä juhlista, joihin kerättiin ryhmä laulunhaluisia henkilökunnan jäseniä.  Ryhmä sai tilaisuudesta kimmokkeen jatkaa yhteistä harrastusta ja tuloksena oli arkkitehti Alvar Aallon mukaan nimetty “sairaalakuoro”. Kuoron kokoonpano on elänyt jäsenten elämäntilanteiden mukaan, ja siinä on 20-vuotisen taipaleen varrella ehtinyt laulaa kaikkiaan nelisenkymmentä naista. Parhaillaan kuoron toimintaan osallistuu viitisentoista aktiiviharrastajaa.
Paimiossa viikoittain harjoittelevan Alvarköörin johtaja Riitta Saarnivaara kuvailee kuoroa innostuneeksi ryhmäksi, jolla on kunnianhimoa jatkuvasti kehittää taitojaan ja esiintymistään.