Päihdeviikolla ohjelmaa nuorille ja vanhemmille

0

Ensi viikolla vietetään Paimiossa ehkäisevän päihdetyön viikkoa. Yläasteikäisille järjestetään ohjelmaa luokka-asteittain aina päihdeparkista teatteriesityksiin ja poliisin laillisuuskasvatukseen. Lauantaina nuorille on luvassa Wanhalle järjestettävä Night Cafe kello 20-23. Myös 9-luokkalaisten vanhemmille on tarjolla ohjelmaa Simo Inkeroisen pitämän luennon muodossa. Inkeroinen puhuu Paimio-salissa maanantaina 2. marraskuuta kello 18 alkaen nuorten mielenterveyden haasteista.
– Voisin puhua aiheesta vaikka viikon, mutta luvassa on 30-45 minuuttia asiaa. En tee syväluotaavaa katsausta aiheeseen, vaan käytän käytännönläheistä lähestymistapaa. Kerron muun muassa merkeistä nuoressa, joista vanhempien olisi syytä huolestua, Inkeroinen kertoo.
Hänen mukaansa ei ole poikkeavaa, että nuoren psyykkinen hyvinvointi horjuu.
– Nuoruus on vaikeaa aikaa. Tapahtuu fyysisiä, henkisiä ja psyykkisiä muutoksia ja vanhemmat ottavat päähän.
Luento on suunnattu 9-luokkalaisten vanhemmille ja toki muillekin asiasta kiinnostuneille.