Paimion joulutori-idea lähti lentoon

0

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarkko Kallio sen keksi ja lykkäsi viikonlopulla idean lentoon facebookissa Paimion keskusteluryhmään: Paimion keskustaan voisi entisen Vapaa Valinnan tiloihin pystyttää joulutorin, jossa toimittaisiin vähän siihen malliin kuin pop up- toiminnasta on tutuksi tullut. Kojuja ja pientuotantoa kaupan yhteisessä tilassa, yhteisesti puuhaten, mutta kukin pyörittää bisnestään itse.

Kallion idean taustalla on, että harva pieni tekijä pystyy järjestämään oman markkinapaikan, mutta joukkovoimalla sellainen voidaan saada yhteisesti aikaan.
Tilan osalta neuvottelut ovat käynnissä, ja tilan yksityinen omistaja on suhtaunut ajatukseen positiivisesti.
– En ole tässä projektissa liikkeellä millään tavalla oma talous edellä, otan tämän elinkeinopoliittisena haasteena. Haluan nähdä onko tälläinen “kaupallinen kansanliike” ja yhdessä tekeminen mahdollista Paimiossa. Jos homma saadaan pyörimään astun iloisena toiselle puolelle tiskiä asiakkaan asemaan ja korkeintaan tuen siinä missä pystyn, tuumasi Kallio facebook-päivityksessään viime perjantaina.
Avoimia kysymyksiä hankkeessa on vielä paljon, mutta niihin on tarkoitus pureutua ensi viikon tiistaina järjestettävässä palaverissa kaupungintalolla. Kiinnostuneille avoin palaveri on illalla kello 18 alkaen kokoustiloissa.

nettijoulukuva