“Kyllä tässä on valtavan isosta muutoksesta kyse”

0
– Todennäköisesti Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä lakkaa olemasta. Sen nykyiset toiminnot kyllä säilyvät mutta ilman omaa hallintoa, toteaa Seppo Allén, joka on yhtymän hallituksen varapuheenjohtaja.
– Todennäköisesti Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä lakkaa olemasta. Sen nykyiset toiminnot kyllä säilyvät mutta ilman omaa hallintoa, toteaa Seppo Allén, joka on yhtymän hallituksen varapuheenjohtaja.

Kello on yksi maanantai-iltapäivällä. Tietokone on auki Sauvon kunnanjohtaja Seppo Allénin työhuoneessa Sauvon kunnantalolla. Ruudulla puhuu ensin perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.), sitten kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.).
Puheen aihe on tuttu: mitä uutta valtion hallitus linjaa tällä erää sosiaali- ja terveysuudistuksesta.
– Kyllä tässä on valtavan isosta hallinnollisesta muutoksesta kyse. Myös palveluihin on tulossa melkoisia muutoksia, toteaa Allén, kun ministerit ovat sanansa sanoneet ja ruudulta on klikattu puhuvat päät pois.
– Itseni yllätti se, että sote-uudistukseen on kytketty näin voimakkaasti aluehallintouudistus. Itsehallintoalueesta tulee melkoinen vallankäyttäjä.

Allén on Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymän hallituksessa varapuheenjohtaja. Miltä tuleva soteuudistus hänen silmissään nyt näyttää – onko Allén enemmän toiveikas vai kauhuissaan? Lue lisää 10.11.2015 lehdestä