Nuortennäytelmä Paimioon ilman valmista käsikirjoitusta

0
Näytelmän päähenkilö Aava (Liisa Liipola) tapaa ensimmäistä kertaa mielikuvitusmaailman vastaanottovirkailijan Sekäetän (Jessica Isomaa) ja mielikuvitusmaailman viestintävastaavan Jostakustan (Lassi Turve).
Näytelmän päähenkilö Aava (Liisa Liipola) tapaa ensimmäistä kertaa mielikuvitusmaailman vastaanottovirkailijan Sekäetän (Jessica Isomaa) ja mielikuvitusmaailman viestintävastaavan Jostakustan (Lassi Turve).

Paimion lapsi- ja nuorisoteatterin lavalla nähdään sunnuntaina ensi-iltansa saava Kauneutta on kaikkialla -esitys.

Ohjaaja Tarleena Laaksonen kertoo, että näytelmää on tehty muun muassa devising-metodilla. Se tarkoittaa, että valmista käsikirjoitusta ei ole, vaan lopullinen näytelmä rakentuu näyttelijätyöharjoitteiden ja improvisaatioiden avulla ryhmän näköiseksi kokonaisuudeksi. Harjoitteiden perusteella Laaksonen kirjoitti käsikirjoituksen.
Improvisaatioharjoitukset näytelmän 13 näyttelijän kesken on tehty niin, että jokaiselle löytyisi harjoitusten myötä oma hahmo.
Kahdeksan esityksen loputtua ohjaajan ja nuorten haaveissa siintää, että esitystä pääsisi tekemään kouluissa. Lue lisää 27.11.2015 lehdestä