Kansanedustaja Esko Kiviranta valmiina Linnan juhliin

0

Sauvolainen kansanedustaja Esko Kiviranta on ollut eduskunnassa jo vuodesta 2003 asti. Itsenäisyyspäivän vastaanotto sujuu häneltä melkein rutiinilla.
-Olisikohan sunnuntai jo kolmastoista kerta linnan juhlissa, Kiviranta laskee.
Juhliin valmistautuessa puvun valinta on miehille tunnetusti naisia helpompaa. Esko Kivirannan pukukoodi on tuttu ja turvallinen.
-Ostin luottavaisesti frakin syksyllä 2003. Se oli oli taloudellinen ratkaisu, sillä näin monta kertaa sille on ollut jo käyttöä. Muuten en ole sitä tarvinnutkaan. Monethan vuokraavat oman pukunsa. Ostin omani Salosta Eino Heinon vaatetusliikkeestä, jota ei enää ole.
Kiviranta käy omien sanojensa mukaan perinteisesti Itsenäisyyspäivän juhlissa yksin. Ensimmäisen kerran juhlissa hän muistaa elävästi.
-Tottakai ensimmäinen kerta oli jännittävä. Kyseessä on omalla tavallaan ruuhkainen tapahtuma, sillä juhlissa on melko ahdasta. Oikeastaan kättely on kaikkein olennaisin tapahtuma ja kaikki muu on sivuseikka, Kiviranta sanoo. Mielenkiintoista Kivirannan mukaan on myös varsinaisen kättelytilanteen näkyminen televisiossa.
-On mielenkiintoista, sattuuko vaikka Valtteri Bottas tai joku muu tuore julkkis jonossa lähelle. Jos joku tämän vuoden superjulkkis saapuu siihen, niin oma nimi saattaa jäädä televisiokommentaattorilta mainitsematta, Kiviranta nauraa.

Lue lisää 4.12.2015 lehdestä