Varo aggressiivisia kaupustelijoita

0

Poliisin mukaan jo joulun alla Turun seudulla oli liikkeellä  aggressiivisia kaupustelijoita. Kaupustelijat liikkuvat paikoissa, joissa on paljon ihmisiä liikkeellä, kuten näin pyhien aikaan kauppojen ja ostoskeskusten edustalla. Myytävät tuotteet ovat olleet kiikareita ja kukkia.
Myyntitapa voi olla hyvin aggressiivinen ja päällekäyvä. Yleensä tuotteet ovat laillisesti hankittuja, mutta halpatuotantoa, jota kaupataan ylihintaan. Toki myynnissä voi olla myös rikoksella haltuun saatua tavaraa. Kaupan yhteydessä ei vaihtorahaa välttämättä palauteta.
Kaupustelu ei sinänsä ole kiellettyä, mutta häiritsevä ja aggressiivinen käytös kylläkin. Poliisi kehottaakin ihmisiä välttämään kaupankäyntiä tällaisten kaupustelijoiden kanssa. Häiritsevästä kaupustelusta voi myös ilmoittaa hätänumeroon 112.