Kaarina on Suomen ensimmäinen sähköisen kiinteistökaupan tehnyt kunta

0

Kaarinan kaupunki on Suomen ensimmäinen kunta, joka on tehnyt kiinteistökaupan sähköisesti. Ensimmäinen kauppa tehtiin Kaarinassa viikolla neljä.
Varsinaisen kaupanteon lisäksi järjestelmän kautta saa hankittua kiinteistörekisteriotteen, lainhuutotodistuksen ja rasitustodistuksen. Maanmittauslaitoksen ylläpitämän palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla.
Sähköinen järjestelmä tuo kaupan osapuolille monenlaisia hyötyä. Kauppa voidaan tehdä sujuvasti, vaikka osapuolet asuisivat eri puolilla maata:
Kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen sähköisesti, kauppa on syntynyt. Lainhuuto käynnistyy automaattisesti allekirjoitusten jälkeen ja erillisiä hakulomakkeita ei tarvitse tehdä. Palvelun ansiosta erillistä kaupanvahvistajaa ei enää tarvita.