Kiirulanpuiston kaavaehdotuksessa ei huomioida arboretumia

0
Tältä näyttää Kiirulanpuiston kaavan viimeisin versio.
Kiirulanpuiston kaava on herättänyt erimielisyyksiä. Kuvassa näkyy kaavan uusin versio. Siihen ei todennäköisesti tule enää suuria muutoksia.

Kiirulanpuiston kaavaprosessi on loppusuoralla. Ympäristölautakunta hyväksyi kaavaehdotuksen ja siihen vastineiden jälkeen tehdyt muutokset. Seuraavaksi kaava etenee kaupunginhallituksen kautta valtuustoon.

Kaavaehdotus eroaa kaavaluonnoksesta muun muassa siinä, että Lautelanrinteen tilan rakennukset – kahteen osaan jaettu vanha päärakennus ja kivinavetta – on merkitty suojelukohteiksi.

Paimio-Seura moitti kaavaa voimakkaasti luonnosvaiheessa, eikä ehdotusvaiheenkaan versio saanut seuralta päänsilitystä. Jukka Lähteenmäen perustama arboretum eli puulajipuisto ei ollut saanut kaavoittajalta sääliä eikä sitä edelleenkään huomioida kaavassa. Kaavoittaja päätyi kuitenkin seuran vaatimuksesta tarkentamaan merkintöjä vanhasta myllytiereitistä. Lue lisää 29.1.2016 lehdestä