Piikkiön luistelijat kaipaavat kunnon koppia ja isompaa jäätä

0

Piikkiön yhtenäiskoulun luistinrata on yhdeksältä aamulla jo täynnä innokkaita oppilaita. Lunta pyryttää taivaan täydeltä ja jää on viisi senttiä lumen peitossa, mutta se ei luistelijoita haittaa. Enemmän haittaa pukukopin puute.
Luistinradan vierellä on vain kaksi penkkiä, joissa oppilaat vaihtavat luistimensa – säässä kuin säässä. Kaikki eivät penkeille mahdu, joten luistimia vaihdetaan myös lumihangessa. Ja sillä välin kun oppilaat luistelevat, penkin vieressä odottavat kengät täyttyvät pyryttävästä lumesta.
– Täällä oli koppi, mutta se hajotettiin kesän aikana, emmekä ole saaneet uutta, harmittelevat kolmansien luokkien opettajat Mika Lähdesniemi ja Mari Kaskinen.
– Jää on koko päivän täynnä. Ykkös-, kakkosluokan oppilaat eivät meinaa päästä ollenkaan luistelemaan kun täällä on aina isompia, Lähdesniemi kertoo.
Kopin puutteen lisäksi toinen harmittava asia onkin jääradan pienuus.

Luistinrata on kovassa päivittäisessä käytössä ja se uhkaakin jäädä liian pieneksi kun sitä käyttää kaikki yhtenäiskoulun 600 oppilasta. Aiemmin on jäädytetty koko urheilukenttä, nyt uuden kentän päällysteen vuoksi se ei ole mahdollista.
Luistinrata on kovassa päivittäisessä käytössä ja se uhkaakin jäädä liian pieneksi kun sitä käyttää kaikki yhtenäiskoulun 600 oppilasta. Aiemmin on jäädytetty koko urheilukenttä, nyt uuden kentän päällysteen vuoksi se ei ole mahdollista.

Lue lisää 19.1.2016 lehdestä