Väitöstutkimus Paimion parantolasta

0

sairaalapaimioArkkitehti, kuvataiteen maisteri Marianna Heikinheimon arkkitehtuurin historian alaan kuuluva väitöskirja Architecture and Technology: Alvar Aalto’s Paimio Sanatorium tarkastelee arkkitehtuurin ja teknologian suhdetta suomalaisen mestariarkkitehdin Alvar Aallon suunnittelemassa Paimion parantolassa (1928–1933).
Väitöskirja tarkastetaan perjantaina 29.1.2016 Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Vastaväittäjänä toimii Dr Antonello Alici, Università Politecnica delle Marche ja kustoksena professori Kimmo Lapintie Aalto-yliopistosta.
Parantolaa pidetään Aallon uran käännekohtana ja yhtenä maailmansotien välisen modernismin kansainvälisesti keskeisimpänä teoksena. Siihenastisen uransa haastavimmassa työssä Aalto pyrki soveltamaan uutta näkemystään arkkitehtuurista.
Arkkitehti Heikinheimo tutki, miten Aalto onnistui sovittamaan yhteen kansainvälisen ideologian ja paikallisen rakentamisen kulttuurin lamasta kärsivässä maassa, jonka rakennusteollisuuden teollistumisen aste oli verrattain vähäinen.