Arkea-ulkoistus toteutumassa toukokuussa Paimiossa

0

Paimion kaupunginhallitus esittää valtuustolle kaupungin siivous- ja ruokapalveluiden ulkoistamista Arkea Oy:lle toukokuun alusta lukien. Helmikuun alussa hallituksessa vielä lisäselvityksiä kaivannut päätös syntyi nyt yksimielisesti.  Valtuusto käsittelee ulkoistamista 10. maaliskuuta.
Arkea Oy:n ja kaupungin välillä tehdään liiketoiminnan kauppa, ja kaikki toiminta siirtyy siis Arkealle toukokuun alusta. Kaupunginhallitus esittää samalla valtuustolle, että valtuusto esittää Turun kaupungille, että se myy Paimiolle tuhat Arkea Oy:n osaketta yhteishintaan 12 700 euroa.
Kaupan yhteydessä vajaa 60 Paimion kaupungin työntekijää siirtyy Arkean palkkalistoille niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Kaupungin ruokahuoltopäällikkö jää kaupungin palkkalistalle ruoka- ja siivouspalvelujen tilaajaksi.
Jos kauppa hyväksytään maaliskuussa ja toiminnot siirtyvät toukokuun alusta Arkealle, sen kuntannusvaikutus menojen vähennyksenä on reilut 180 000 euroa vielä tänä vuonna, ja kaupunki saa samaan aikaan yhtiöltä vuokratuottoja reilut 170 000 euroa.