Crossfitiä, keskinäistä kisaa ja ystävyyttä

0
Crossfitin harrastajat harjoittelevat monipuolisesti. Tämä käsilläseisonta on tehty ystävänpäivän merkeissä käsi kädessä. Roosa Ahonen (vas.), Nelli Nurmi, Peppi Pentikäinen ja Noora Åberg.

Piikkiöstä kotoisin oleva Nelli Nurmi (vas.), Roosa Ahonen, Noora Åberg ja Peppi Pentikäinen kuuluvat Crossfit East Turun kilparyhmään. Naiset kilpailevat keskenään, mutta ennen kaikkea tsemppaavat toinen toisiaan. Kaikki toivovat kuuluvansa jossain vaiheessa crossfitin Suomen parhaimmistoon. Kuvat: TS: Jori Liimatainen

Rankka treenaaminen, kilpailuvietti ja tsemppaaminen ovat asioita, jotka yhdistivät crossfitiä harrastavat Roosa Ahosen, 24, Noora Åbergin, 24, Nelli Nurmen, 22, ja Peppi Pentikäisen, 25, samaan kaveriporukkaan.

Nuoret naiset innostuivat crossfitistä vähän eri aikaan, mutta treenasivat samalla salilla. Tiivis porukka muodostui vähitellen, kun naiset tutustuivat toisiinsa Crossfit East Turku -salin kilparyhmässä.

Åberg kisasi vuonna 2014 Karjalan kovin -kilpailussa, jossa Ahonen oli huoltajana. Nuoret naiset asuivat sattumalta samassa hotellihuoneessa ja huomasivat viihtyvänsä erinomaisesti yhdessä. Muut löysivät porukkaan pian tämän jälkeen.

Nyt naiset treenaavat päivittäin yhdessä. Lisäksi Ahonen ja Åberg valmentavat alkeisryhmiä, Nurmi taas luotsaa salin lapsiryhmiä.

– Salilla olemme iltaisin usein kolmekin tuntia. Me mukamas venyttelemme treenien jälkeen, mutta oikeasti jutellaan ja nauretaan, naiset kertovat.

– Tsemppaamme toisiamme ja treenaamme yhdessä, mutta tietysti myös kilpailemme toisiamme vastaan. Samantasoisesta ryhmästä saa paljon kiriä.

– Välillä kyllä tuntuu, että asumme salilla. Meillä on usein ruokaa mukana, kun täällä tulee oltua niin pitkään illalla, Nurmi selostaa.

– Yhteisten treenituntien lisäksi meillä on oma Facebook-ryhmä, jossa lentää ainakin sata viestiä päivässä.

Naiset ovat toisilleen läheisiä ystäviä, ja erityisesti he ovat toisilleen niitä ystäviä, jotka tapaavat paljon ja usein.

– Meidän ystävyys on vaivatonta, helppoa ja jotenkin automaattista, Peppi Pentikäinen kuvailee.

– Olemme kaveriryhmä, ja kaikista on tullut myös keskenään parhaita kavereita, Nelli Nurmi jatkaa.

 

NELJÄKYMPPIÄ TANKOON JA BARBER HELL

Nelikosta Noora Åberg ja Nelli Nurmi selviytyivät crossfitin Winter War -kisoihin. Ne pidettiin viikko sitten Tampereella.

Esikarsintasuoritukset tehtiin kolmen viikon aikana omalla salilla ja videoitiin. Kaikki kolme suoritusta pisteytettiin, ja kisoihin valittiin 32 parasta koko Suomesta.

Kilparyhmän naiset tekivät tietysti karsintasuoritukset yhdessä.

Yhtenä ennakkotehtävänä oli Barber Hell, jossa naisilla oli tangossa painoa 40 kiloa. Settiin kuului 50 maastavetoa, 50 hyppyä tangon yli, 50 rinnallevetoa, 50 hyppyä tangon yli, 50 etukyykkyä, 50 kertaa tangon yli ja lopuksi vielä 50 ylöstyöntöä. Tehtävän suorittamiseen oli aikaa 25 minuuttia.

– Se oli todellakin yksi helvetti! En olisi halunnut sitä edes yksin tehdä, Nurmi nauraa nyt.

Ystävien kannustus ja keskinäinen kisa auttoivat tämänkin rääkin suorittamisessa.

– Ajattelin jossain kohtaa, että nyt lopetan. Mutta vieressä Noora väänsi vaan koko ajan. En mä voi päästää Nooraa karkuun, oli seuraava ajatukseni, kuvailee Roosa Ahonen.

– Tuollaisen rääkin edessä on kova kynnys, että lähtisit tekemään sitä yksin. Ja se fiilis sen jälkeen, kun olet saanut suorituksen pakettiin ja voit jakaa sen ystäviesi kanssa, kuvailee Nurmi.

– Olimme kaikki ihan yhtä väsyneitä, mutta silti meillä oli hauskaa.

 

Crossfitin harrastajat harjoittelevat monipuolisesti. Tämä käsilläseisonta on tehty ystävänpäivän merkeissä käsi kädessä. Roosa Ahonen (vas.), Nelli Nurmi, Peppi Pentikäinen ja Noora Åberg.

TAUSTAA CHEERLEADINGISSÄ JA HIIHDOSSA

Jokaisella naisella on erilainen urheilutausta. Peppi Pentikäinen on harrastanut kilpa-cheerleadingiä ja valmentaa sitä edelleen. Häneltä muut ovat oppineet paljon voimistelusta. Roosa Ahosella taas on taustaa brasilialaisessa jujutsussa ja siinä kilpailemisessa. Nelli Nurmi puolestaan kyllästyi koripalloon, jota hän harrasti aikaisemmin tosissaan. Noora Åberg taas on kilpaillut aiemmin hiihdossa ja juoksussa.

– Hän on meidän Marja-Liisa, hymyilevät muut tytöt.

Ahoselle ja Pentikäiselle oli tärkeää jo ennen crossfitin aloittamista, että lajissa voi kilpailla.

– Itse lopetin hiihdon kolme vuotta sitten ja ajattelin, etten enää koskaan kilpaile. Eihän siinä mennyt kuin kolme kuukautta crossfitin parissa ja olin jo osallistumassa ensimmäisiin Winter War -karsintoihin.

– Oli ihanaa löytää uusi kiinnostava laji, johon voin keskittyä ja panostaa koripallon jälkeen, Nurmi kuvailee.