Kansallispuku kaappiin ja vapaalle

0

penkkarit1Paimiolaiskouluissa riitti torstaina vilskettä jo aamusta alkaen, kun Paimion lukion abiturientit viihdyttivät oppilaita penkinpainajaisten merkeissä. Aamun ohjelmaan abiturienteilla kuului kiertely muun muassa Vistan koulussa kansallispukuun pukeutuneina. Etenkin tytöt noudattivat kyseistä pukukoodia useiden poikien luottaessa tummaan pukuun. Myöhemmin abit lähtivät Jokelan koululle katsomaan abivideota, jossa perinteisesti muun muassa nähdään imitaatioita opettajista. Iltapäivällä nuoret siirtyvät lukiolle, nousevat rekan lavalle ja lähtevät kiertämään Paimion kouluja karkkia heitellen. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen edessä on vielä illan abiristeily Itämeren aalloilla. Ensi viikolla koittaa jälleen vakavoitumisen aika, kun ylioppilaskirjoituksiin valmistava lukuloma alkaa.

Lue lisää 19.2.2016 lehdestä