Missä luuraavat Saskia-taiteilijat?

0

Turun Saskiat ry juhlii huhtikuussa 60 vuottansa. Yhdistyksellä on kuitenkin pulma.
Juhlaa varten pystytetään taidemyyntinäyttely, jossa esitellään niiden kuvataiteilijoiden töitä, jotka ovat vuosikymmenten aikana saaneet Saskia-stipendin tai -apurahan. Tiedot monista apurahan saaneista taiteilijoista ovat kuitenkin kadonneet.
Nyt yhdistys yrittää löytää Saskia-taiteilijoita mukaan näyttelyyn. Taiteilijoiden on ilmoittauduttava 1.3. mennessä.
Turun Saskiat ry on vuonna 1955 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka on saanut nimensä Rembrandtin vaimon Saskian mukaan. Jäsenistö koostuu noin 200 naisesta, jotka tukevat taiteilijoita tapahtumilla ja rahoituksella. Viime vuosina rahoitusta on jaettu 7000 euroa vuodessa.
Valtakunnalliset Saskia-päivät pidetään Turussa 23. –24.4. 2016 Turun Köysiratagalleriassa.