Älä mene liian lähelle rantaa

0

Vesisateet ovat nostaneet vesistöt tulvimaan eri puolilla Peimaria. Vesi tunkee ojista teille ja jokien jäät ovat liikkeessä. Piikkiön Hepojoki tulvi alkuviikolla rajusti, ja se herätti huolta, koska sen tuntumassa liikkuu paljon koululaisia.
Näillä näkymin leuto keli ja useamman päivän sateet sulattavat loputkin lumet ja nostavat jokien virtaamat suunnilleen keskimäärin kerran vuodessa toistuviin tulvalukemiin. Tulvavirtaama saa liikkeelle vuodenvaihteen pakkaskauden aikana syntyneet jokien jääkannet, jolloin jäälautat aiheuttavat kasaantuessaan paikoin tulvavedenkorkeuksien nousua ja vahinkoriskiä. Jääkannet eivät ole kuitenkaan tänä talvena erityisen vahvoja pakkaskauden lyhyydestä johtuen.
Tämän viikon vesisateet heikentävät jääkansia myös merellä ja järvillä, joten jäillä liikkuminen alkaa olla hengenvaarallista. Vedenkorkeuden vaihtelut aiheuttavat virtauksia ja heikentävät jääkantta erityisen voimakkaasti salmialueilla ja rantojen läheisyydessä.

Petteri Hirvonen kuvasi Paimionjoen tiistaina 9.2.
Petteri Hirvonen kuvasi Paimionjoen tiistaina 9.2.