Asutuksen keskellä liikkunut susi kaadettiin Piikkiössä

0
Poliisin kuva Piikkiössä kaadetusta sudesta.
Poliisin kuva Piikkiössä kaadetusta sudesta.

Asuinalueilla ja ihmisten välittömässä läheisyydessä liikkunut susi lopetettiin lauantaina Piikkiössä. Poliisi oli antanut sudesta lopettamispäätöksen. Poliisi ja metsästäjät kaatoivat suden Piikkiössä Kylänpään alueella.

Kuluneen viikon aikana sekä riistanhoitoyhdistykset että Lounais-Suomen poliisi olivat saaneet useita päiväaikaisia havaintoja asutuksen keskellä liikkuvasta sudesta. Ilmoituksia sudesta oli tullut Liedosta sekä Piikkiöstä, kertoo poliisi.

Tuorein havainto sudesta saatiin lauantai-iltana Piikkiön Moskalantieltä. Siellä susi liikkui asuinkiinteistöjen ja ihmisten välittömässä läheisyydessä.

Poliisin mukaan kyse ei ollut lajityypillisestä käyttäytymisestä. Kapiselta vaikuttava susi oli vieraillut toistuvasti tiheästi asutulla alueella, lähimmillään noin viiden metrin päässä ihmisestä. Sen voitiin katsoa aiheuttavan vaaraa ihmisten turvallisuudelle.

Poliisi teki sudesta Poliisilain 2:16§ nojalla lopettamispäätöksen. Poliisi ja suurriistavirka-apuryhmään kuuluvat metsästäjät jäljittivät suden, ja se lopetettiin Piikkiössä Kylänpään alueella noin 200 metrin päässä lähimmästä asuinkiinteistöstä.

Kaadettu susi oli noin 40-kiloinen uros. Se lähetetään Eviraan tarkempiin tutkimuksiin.