Kalle Linnateatterin johtoon

0

Paimiolaistaustainen Kalle Lamberg aloittaa elokuussa Linnateatterin taiteellisena johtajana.
Tällä hetkellä taiteellisena johtajana toimii Petteri Summanen, joka otti pestin vastaan väliaikaisesti vuonna 2014. Hän kuvailee Lambergia kovan luokan ammattilaiseksi, jolla on nuoresta iästä huolimatta kokemusta ohjaamisesta, johtamisesta ja yhteisötyöstä.
– Hän tuntee teatterin näyttämöt, yleisön ja paikallisen yhteisön, Summanen toteaa.
Lamberg on 29-vuotias ja koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hän on näytellyt useissa Linnateatterin produktioissa ja keskittynyt erityisesti komedioihin. Hän on toiminut myös Turun Nuoren Teatterin taiteellisena johtajana. Lisäksi hän on näytellyt elokuvissa ja televisiossa.
Lamberg aloitti teatteriuran lapsena Sauvon kesäteatterissa Henrik Ibsenin Peer Gynt -näytelmässä.