Valtuusto äänesti kuntalaisten tuulivoima-aloitteen nurin

2

Sauvon kunnanvaltuusto hylkäsi kuntalaisaloitteen, jossa 66 kuntalaista vaati kahden kilometrin suojaetäisyyttä tuulivoimaloista vakituisiin ja vapaa-ajan asuntoihin. Perussuomalaisten ryhmä esitti kokouksessa, että aloite hyväksyttäisiin, mutta äänestyksessä ryhmä hävisi äänin 18–2. Kokouksen lopuksi perussuomalaisten valtuustoryhmä – eli Jarkko Ahonen ja Silvia Koski – jätti uuden valtuustoaloitteen, että tuulivoimaloiden ja asutuksen väliin jätettäisiin suojaetäisyys, joka olisi kymmenen kertaa voimalan napakorkeus.

2 KOMMENTIT

  1. Erikoista, että on vielä kuntia, joiden valtuutetut ovat luovuttaneet päätäntävaltansa vain tuulifirman taloudellista etua ajaville tuulivoimakonsulteille. Jo pieni perehtyminen esim. meluennusteisiin paljastaa tuulivoima-alan epärehellisyyden.

    Onneksi on myös omilla aivoillaan kuntalaisten parhaaksi ajattelevia valtuutettuja. Juuri äsken Kuortane äänesti 19-2 puskurivyöhykkeeksi 2km. Onnittelut Kuortaneelle!

  2. Hupaisaa seurata tätä keskustelua kun tuulivoimaa vastustetaan vedoten meluun ja ties mihin. Totuus on kuitenkin se että ne ilmalämpöpumput joita seiniinne olette asentaneet tuottavat huomattavasti enemmän “aliääniä” kuin tuo tuulipuisto ikinään. Ja yleinen rauha ja luonnonarvot meni kaivoon jo moottoritien valmistuessa. Kyllähän se harmittaa varmasti mutta tämä on sitä tulevaisuutta ja siihen on parempi vain tottua.

Kommenttien lisääminen on estetty.