Kasakkakulttuuria Paimiosalissa

0

PAIMIO Paimiossa on ainutlaatuinen ilta tänään tiistaina 19. huhtikuuta klo 18.30, kun kolmeviikkoisella kiertueella Suomessa oleva ukrainalainen Kasakkatanssiteatteri Artanian konsertoi kaupungintalon Paimiosalissa. Kasakkateatteri yhdistää tanssin, laulun ja akrobatian. Paimio on kiertueen ainut paikkakunta Varsinais-Suomessa.
Kasakkatanssiteatteri on perustettu vuonna 1997 Zaporižžjan kasakoiden mailla keskiukrainalaisessa Tšerkasyn kaupungissa. Teatterin luovaan yhteisöön kuuluu kuusi nuorta, energistä ja lahjakasta taiteilijaa. He ovat koko teatterin olemassaolon ajan keränneet pieninä palasina kasakoiden kulttuuriperintöä ja tradi-tioita ja haluavat esitellä kasakoiden koko kulttuurin kirjoa musiikista ja lauluista tanssiin ja piirileikkeihin.
Anatoli Rubanin ohjaamat kasakkatanssiteatteri Artanian mestarillisten tanssijoiden esitykset, Nodari Rosopidzen hauskat ja huolettomat Darimenin nuket sekä solisti Jevhen Valovenko yhdessä vievät katsojan syvälle kasakoiden perinteisiin. Koska kasakkatanssiteatteri Artanian kokoonpano on yksinomaan miehinen, naisten roolia esittävät nuket.

Konsertti tiistaina 19. huhtikuuta klo 18.30 Paimion kaupungintalon Paimiosalissa, Vistantie 18.
Konsertti tiistaina 19. huhtikuuta klo 18.30 Paimion kaupungintalon Paimiosalissa, Vistantie 18.