Taiteenteko sai tukea

0

Taiteen edistämiskeskus ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta jakoivat vuodelle 2016 taiteilijoiden apurahoja ja yhteisöjen erityisavustuksia yhteensä 356 000 euroa. Työskentelyapurahan sai 28 ja kohdeapurahan 40 taiteilijaa. Lastenkulttuurin kohdeapuraha myönnettiin 9 hakijalle. Yhteisöjen erityisavustuksia myönnettiin 18 ja lastenkulttuurin erityisavustuksia 10 hakijalle.
Taidetoimikunnan painopisteenä olivat taiteilijoiden työskentelyapurahat, mutta saajissa ei ollut paikallisia. Kohdeapurahaa saivat mm. kaarinalaiset Jarkko Rantanen 1500 e näyttelykustannuksiin ja materiaalihankintoihin sekä Elli Vuorinen saman summan festivaalitrailerin toteuttamiseen. Timo Väntsi, Tehdas-teatterin sauvolaislähtöinen johtaja sai  2000 euroa esityksen tuotantokuluihin.
Kaarinan Nuorisoteatteri ry, Kaarina, sai 1500 euroa Homo! -musikaalin tuotantokuluihin. Kaarinalainen Outi Sippola sai 6000 euroa työryhmälle nukketeatteriesityksen toteuttamiseen. Se oli suurin yksittäinen kohdeapuraha.