Kaksi Siwaa myydään

0

Siwat ja Valintatalot ovat muuttumassa lähiaikoina K-marketeiksi, mutta Piikkiön Siwa ja Paimion toinen Siwa ovat Keskon aluejohtaja Olli Setäsen mukaan myyntilistalla.
Muutamien kymmenien  Siwa-kauppojen myynti johtuu Kilpailuviraston päätöksestä. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yrityskaupan, jossa Ruokakesko Oy osti Suomen Lähikauppa Oy:n koko osakekannan, mutta virasto asetti samalla velvoitteen myydä 60 Suomen Lähikauppa Oy:n kauppaa kilpailijoille. Paimiossa on nykyisin kaksi Siwaa, joista Setäsen mukaan myyntiin menee lähempänä keskustaa sijaitseva kauppa.
– Tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta halukkaat ostajat ovat jo alkaneet lähestyä Keskoa. Prosessi selkiytyy seuraavan parin kuukauden aikana, Setänen kertoo.
Yrityskaupassa Ruokakeskon haltuun siirtyi yhteensä noin 600 Siwaa ja Valintataloa. Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin mukaan Suomen Lähikaupalla on erinomaisia liikepaikkoja, ja tehdyn yrityskaupan myötä Kesko pystyy toteuttamaan strategiaansa – eli hakemaan kasvua päivittäistavarakaupassa – suunniteltua nopeammin ja merkittävästi pienemmillä investoinneilla.
Kesko aloittaa Siwojen ja Valintatalojen muuttamisen K-marketeiksi toukokuun aikana. Tavoitteena on saada muutostyöt valmiiksi seuraavan vuoden aikana. Samaan aikaan käynnistyy mittava koko K-market-ketjun uudistaminen. Myös K-markettien visuaalinen ilme uudistuu.
Kaarinan kaksi Siwaa säilyvät Ruokakeskon hallussa. Toinen niistä sijaitsee keskustassa, toinen Kaarinantien varressa.