Kuuluisa parantola ja vähemmän tunnettuja Aalto-kohteita

0

Alvar Aallon suunnittelema Paimion parantola.

Toukokuussa tuli kuluneeksi neljäkymmentä vuotta Suomen tunnetuimman arkkitehdin ja muotoilijan Alvar Aallon kuolemasta. Aallon elämäntyötä kunnioittaakseen, Expedia on luonut sivuston esittelemään arkkitehdin hienoimpia rakennuksia ympäri maailman.
Pitkän uransa aikana Aalto todella piirsi Suomen maailmankartalle. Hän suunnitteli yli 500 rakennusta, joista yli 300 rakennettiin. Sivustolle on valittu 15 merkittävää arkkitehtuurikohdetta. Niiden joukossa on suomalaisille hyvin tuttuja rakennuksia, kuten Finlandia-talo, Lakeuden Ristin kirkko ja Paimion parantola, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita. Aalto suunnitteli muun muassa opiskelija-asuntolan MIT:n – yhden maailman parhaan yliopiston – kampukselle, Aallon mukaan nimetyn suositun konserttisaliin Esseniin, modernin taiteen museon Tanskaan ja pohjoismaisen kulttuurikeskuksen Islantiin.

 

 

Alvar’s world by Expedia.fi

 

Lue lisää 27.5.2016 kesälehdestä