Liikkuiko Kriivarissa karhu?

0

Paimiolainen nainen lenkkeili koiransa kanssa Paimion Kriivarissa keskiviikkona 18.5. puoliltapäivin, kun jokin kiinnitti huomion viereisessä kallioisessa metsässä. Nainen oli koiran kanssa tulossa Kevolantieltä lähtevää vanhaa hyppyrimäen tienpohjaa.
– Kuljettiin koiran kanssa ihan hiljaksiin ja kattelin sinne, kun yhtäkkiä huomasin vilauksia jostain karvaisesta elukasta. Ensin ajattelin että onko se joku koira, jota kohta huudetaan. Mutta kun se tuli lähemmäksi, tajusin että ei se ole koira. Karvoitus oli tuuhea ja se oli jotenkin isompi.
Sen verran nainen pelästyi, että lisäsi vauhtia ja laittoi kännykästä ääntä. Eläin hävisi näkyvistä.
Havainnosta tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen ja Paimionlahden Riistanhoitoyhdistykselle. Varmuutta siitä, mikä eläin kyseessä on, ei ole toistaiseksi saatu.
– Toki jokunen karhu voi näillä seuduinkin kuljeksia, mutta tietoa muista havainnoista ei tältä keväältä ole. Se on tietenkin mahdollista, että joku nuori yksilö on liikkeellä, mutta eräs mahdollisuus on myös villisika tai hirvieläin, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Marko Perkkiö.

Kun Paimionlahden riistanhoitoyhdistyksen toimesta teetettiin keskiviikkona iltapäivällä maaston tarkistus, paikalta ei löydetty karhun jälkiä. Hirvieläinten jälkiä oli paikalla runsaasti. (Uutista täydennettiin 18.5. kello 15.19)