Norko-apps kertoo paikallisen siitepölytilanteen

0

Koivun siitepölykausi on parhaillaan huipussaan ja siitepölyn kaukokulkeumat Suomen ulkopuolelta pahentavat tilannetta.
Ilman siitepölypitoisuudet ovat jo usean päivän ajan kivunneet hetkittäin erittäin runsaiksi, vaikka koivun kukinta on meillä tänä vuonna tavallista heikompi. Tämä johtuu poikkeuksellisen runsaiden kaukokulkeumien lisäksi siitä, että lämpötilojen huomattava ja äkillinen nouseminen viileän jakson päätteeksi sai koivut aloittamaan kukintansa lähes samanaikaisesti. Lämmin ja poutainen sää myös edistää hedenorkkojen tyhjenemistä, mikä tarkoittaa sitä, että siitepölyhuippu taittunee pian.

Koivun siitepölytilanteen seuraamiseen on käytössä uusi mobiilisovellus. Turun yliopiston ja Ilmatieteen laitoksen yhdessä sovellut kertoo siitepölytilanteen omalla paikkakunnallasi juuri nyt sekä seuraavan kahden päivän ennusteen. Seuraa siitepölytilannetta: www.norkko.fi ja app.norkko.fi .