Putkirikko korjattu, jäljet seuraavaksi

0

Saaren alueen yläosan asukkaita kohtasi eilen keskiviikkoiltana vedenpaisumus. Paimion vesitornin lähellä katkennut putki pulputti vettä yli Rivonmäen ulkoilureitin ja Saaren asuntoalueen kaduille. Mukanaan vuolaaksi äitynyt virtaus kuljetti maa-aineksia ja rikkoi tonttien pihateiden asfalttiliittymiä.
– Putki halkesi noin sata metriä vesitornilta Saaren alueen suuntaan ja vettä valui maastoon lähes 1500 kuutiota, sillä vesitorni tyhjeni lähes kokonaan, kertoo Paimion tekninen johtaja Markku Kylén.
Tulva yllätti asukkaat, ja vesilaitos sai hätäisiä soittoja, kun useamman tontin pihatiet katkaisivat kulun pihaan.
Kylénin mukaan vuotokohdan korjaustyöt saatiin illalla ja alkuyöstä tehtyä. Torstaina aamupäivällä vesitornin vedenpinta oli jo noussut. Seuraavaksi korjataan vahinkoja asuntoalueella, tyhjennetään sadevesikaivoja ja korjataan rikkoutuneet kulkutiet.
Syöttövesiputken halkeaminen oli Paimion mittavimpia putkirikkoja, mutta kaupunkilaisten vedensaantiin se ei kuitenkaan aiheuttanut katkoksia. Hetkellinen paineenlasku antoi vain hälytyksiä muutamille automaattisille sammutusjärjestelmille.