Sokerijuurikkaan tutkimus muutti Meltolaan

0
Jurikkaan kylvöjä, kuten muitakin kylvötöitä, on nyt saatu tehdä hienoissa olosuhteissa. Kuva Meltolan pelloilta.
Jurikkaan kylvöjä, kuten muitakin kylvötöitä, on nyt saatu tehdä hienoissa olosuhteissa. Kuva Meltolan pelloilta.

Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskus – ainoa laatuaan Suomessa – muutti maaliskuun alussa Piikkiön Tuorlasta Paimion Meltolaan. Samaan aikaan Meltolaan muutti myös tutkimuskeskuksen koetupa, joka sijaitsi aikaisemmin MTT:ltä vuokratuissa tiloissa Piikkiön Yltöisissä.
Nyt Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen (SJT) koko toiminta on keskitetty Meltolassa sijaitsevaan uuteen halli- ja toimistorakennukseen. SJT on vuokralaisena hallissa, joka sijaitsee Meltolan kartanon alueella. Uudet tilat ovat osoittautuneet toimiviksi ja viihtyisiksi.
– Sijaintikin on nyt meille erittäin hyvä. Renkaiden päällä ei tarvitse olla läheskään niin paljon kuin aikaisemmin. Tärkeää on myös se, että toimisto ja koetupa ovat saman katon alla. Se helpottaa työntekoa ja arkea huomattavasti, toteavat SJT:n tutkijat Marja Turakainen ja Sakari Malmilehto.

Lue lisää 13.5.2016 lehdestä