Leikin loppu Piikkiössä

0

nettikuvaMLLMannerheimin Lastensuojeluliiton Piikkiön paikallisyhdistyksen toiminta typistyy huomattavasti kesän jälkeen, kun leikkikerho ja puistotoiminta päättyvät.
– Syksystä lähtien yhdistyksellä ei ole enää palkattua työntekijää. Myöskään perhekeskus Nuppulan toimitiloista ei ole varmuutta. Oma kuusi vuotta kestänyt työsuhteeni päättyy kesän lopulla, toiminnanohjaaja Kaarina Kilpeläinen kertoo.
Toiminnan loppumisen syy löytyy Kaarinan kaupungin myöntämän varhaiskasvatuksen tuen epävarmuudesta. MLL Piikkiön kerhotoiminta päättikin itse irtisanoa työntekijänsä, sillä lasten vanhempia kohtaan oli reilumpaa tarjota mahdollisuutta hakea syksyn päiväkotipaikkaa kuin odottaa, jatkuuko toiminta mahdollisen tuen voimin. Valtion palkkatuki yhdistykselle on puolestaan päättynyt jo vuosi sitten.
Vaikka palkkatyövoimalla pyörivä kerhotoiminta loppuu, ei yhdistys kuitenkaan itsessään katoa.
– Elämme tällä hetkellä siinä uskossa, että vapaaehtoisuuteen pohjautuva toiminta jatkuu muun muassa perhekahvilan muodossa ensi syksynä, Kilpeläinen sanoo.

Lue lisää 28.6.2016 lehdestä