Mika Ojalan futiskoulu Soikalla neljättä kertaa

0

SONY DSC

Paimion Hakan menestyneimmän kasvatin Mika Ojalan futiskoulu järjestettiin jälleen tällä viikolla Soikan kentällä maanantaista torstaihin. Neljättä kertaa järjestettävä jalkapallokoulu kokosi vuosina 2003 ̶ 2008-syntyneitä innokkaita tyttöjä ja poikia mukaan urheilemaan. Sateinen sää ei vaikuttanut lasten peli-intoon keskiviikkona.
– Lapset potkivat sateessa jo omatoimisesti palloa, kun valmentajat olivat vielä sisätiloissa ennen päivän alkua.  Säät ovat vuosien saatossa futiskoulun aikana vaihdelleet, mutta koskaan ei ole satanut koko viikkoa. Toisaalta on hyvä, ettei ole liiankaan kova helle, sillä muuten lapset eivät jaksa, Tara Jaakkola, Hakan edustusjoukkueen joukkueenjohtaja kertoo.
Tänä vuonna mukana oli vajaa kuusikymmentä lasta, joista suurin osan on Paimiosta, Hakan omia junioreita. Jalkapallokoulu sisältää pelaamisen lisäksi erilaisia kilpailuja, tehtäväratoja, perustaitojen harjoittelua ja pallonhallintaa. Ohjaajina toimivat Paimion Hakan edustusjoukkueiden pelaajat, sekä eri ikäluokkien valmentajat.
– Meillä on noin 20 ohjaajaa, joista kymmenen on mukana päivää kohden. Työllistimme myös viisi Hakassa pelaavaa 15 ̶ 17-vuotiasta kesätyöntekijää Osuuspankin palkkatuella, Hakan toiminnanjohtaja Kalle Partanen kertoo.
Lapset saavat Mika Ojalan lisäksi tutustua muihinkin pelaajiin, kun vierailijoita saapuu niin Interin kuin TPS:n edustuksen riveistä. Lasten into on riittänyt koko kuluneen viikon ajan.
– Ensimmäisenä päivänä, kun jalkapallokoulu alkoi kello 10, tulivat ensimmäiset jo paikalle puoli 9 aikaan. He olivat niin innokkaita, Tara Jaakkola kertoo.
Jalkapallokoulun oheen on järjestetty myös aamu- ja iltapäiväkerho, jonka ohjelmasta vastaavat Hakan kesätyöntekijät.

Lue lisää 10.6.2016 lehdestä