Sipilänmäki soi kuin soikin

0
Haavelaivan väkeä, etualalla Juho Rantala ja Rebecca Carpelan.

Piikkiön Sipilänmäen ensi-illasta jää mukava ja myös hiukan yllättynyt fiilis. Odotuksissa oli lemmenlaivatyyppistä kevyttä hömppää, kun kerran esityksen nimikin on Haavelaiva – kaappaus kesäyössä. Kevyttä meno toki on, ja hempeisiin lopputulemiin päädytään, mutta esityksestä kuoriutuu näytöksen edetessä pieniä helmiä, niistä päällimmäisenä lauluosuudet.
Outi Poppin käsikirjoittama musikaali kertoo siitä, miten merikelvoton paviljonkialus – kuten vaikka joku Turun jokilaivoista – kaapataan sekalaisine seurakuntineen. Sitten edetäänkin jo vyyhtimäisesti puimaan ihmisten elämänkohtaloita, ja tietenkin kaappaus saa myös monikanavaista mediajulkisuutta. Niin sitä sitten setvitään ja seilataan “yllätysten aalloilla” ja musiikki kuljettaa tarinaa eteenpäin.
Jotenkin jännästi Sipilänmäellä osutaan maaliin, vaikka näytelmän pohjateksti sinänsä on heppoinen. Siitä löytyy kuitenkin sen verran oivalluksia ja yhtymäkohtia tähän “torelliseen” elämään, että huumoripläjäys onnistuu siinä, mihin se on ilmeisellä ilolla tehtykin eli ilahduttamaan ja piristämään katsojaa. Sipilänmäki siis jatkaa tutulla hyvän mielen linjallaan.
Se kyllä on sanottava, että musiikki on tässä esityksessä Se juttu. Ohjaaja Elina Haaviston kädenjälkeä siitä pitänee kiittää, että Sipilänmäen kesäteatterin lavalle kipuaa useampikin onnistuja.
Erityisesti Rebecca Carpelan hiljentää yleisön laulullaan Tuuleksi taivaanrantaan, vaikka jotain hienoa osasi jo odottaakin sen perusteella että edeltävissä yhteislauluissa ja stemmoissa kimalteli jonkun kaunis ääni.  Rebeccan kaunis ja luonteva laulu on ihastuttava osa tätä esitystä. Myös Lotta Valtanen ja Juho Rantala nostavat esityksen musiikillista tasoa, ja se tuo tasapainoa.
Haavelaiva- kaappaus kesäyössä, käsikirjoitus: Outi Popp Ohjaus: Elina Haavisto. Näytökset jatkuvat 3.7. asti. Paikkoja on varattavissa enää muutamissa näytöksissä. Lions Club Piikkiö on pyörittänyt kesäteatteritoimintaa jo 36 vuotta Sipilänmäellä, ja tuotot käytetään hyväntekeväisyyteen. www.sipilänmäenkesäteatteri.fi

Haavelaivan väkeä, etualalla Juho Rantala ja Rebecca Carpelan.
Haavelaivan väkeä, etualalla Juho Rantala ja Rebecca Carpelan.

 

Lue lisää 10.6.2016 lehdestä