Budjettiprosessi alkoi jo

0

Ensi vuoden budjetin laadinta käynnistyi Paimiossa. Kaupunginhallitus käsitteli syksyn ensimmäisessä kokouksessaan talousarvion laadintaohjetta. Alustavan budjettiohjeistuksen mukaan kunnallisveroa ei koroteta ensi vuonna. Henkilöstö- ja toimintamenoja aiotaan leikata yhden prosentin verran. Muutoin budjettia muotoillaan vuoden 2016 talousarvion mallin mukaan. Vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti nousee lakimuutoksen vuoksi 0,37:sta 0,39:ään. Sekä verotulojen että valtionosuuksien ennustetaan laskevan Paimiossa.

Investointien arvioidaan ensi vuonna syövän varoja 2,3 miljoonan euron verran. Verotulot kattavat Paimion kaikista tuloista yleensä 55–58 prosenttia, kun valtakunnallisesti ne vastaavat keskimäärin 44–46 prosenttia. Valtionosuudet kattavat noin viidenneksen Paimion tuloista, mikä on samalla tasolla kuin kunnissa keskimäärin. Paimion kaupunginhallitus ei vielä hyväksynyt laadintaohjetta vaan käsittelee sitä seuraavassa kokouksessaan. Ohje lähetettiin kuitenkin jo tiedoksi hallintokunnille.