Kala- ja melontapäivä Paimionjoen alkupäässä

0

Someron kalastusalue, Paimionjoki-yhdistyksen Someron järviketjun polut ja reitit Leader -kehittämishanke sekä Puroista joelle -hanke ja Someron vesiensuojeluyhdistys järjestävät yhteistyössä koko perheen kalapäivän ja iltamelonnan Paimionjoen yläosan Painio-järvellä torstaina 25. elokuuta klo 17 alkaen. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua onginnan salaisuuksiin ja kokeilla mestareiden opissa miten kala syö Painio-järvellä. Leikkimielisen ongintakisan päätteeksi jaetaan palkinnot ja nautitaan kalakeittoa. Tapahtuma on osallistujille ilmainen.
Kalapäivän jälkeen on mahdollista lähteä tutustumaan Painio-järven luontoon ja kulttuuriympäristöön iltamelonnan merkeissä. Ennen melomaan lähtöä käymme ammattiohjaajien kanssa läpi melonnan perusteita, joten ihan vasta-alkajakin pärjää retkellä mukana. Elokuinen ilta on oiva hetki kokea Painio-järven maisema järven selältä käsin.
Sekä kalapäivään että melontaan voi osallistua ilman omia välineitä. Järjestäjät tuottavat paikalle niin ongintavälineet kuin melontakaluston.
Torstai 25.8.klo 17-19 kalapäivä & klo 19-21 iltamelonta. Paikka Keltiäisten-Vesanojan venevalkaman ranta osoitteessa Venevalkamantie, Somero.